دلمه برگ مو
مواد لازه برای تهیه دلمه برگ مو
برگ مو به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
برنج یک پیمانه
سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر 300 گرم
بیاز متوسط دو عدد
لپه یک پیمانه
نمک
مواد لازم برای چاشنی دلمه آب یک پیمانه
سرکه نصف پیمانه
شکر یک قاشق غذا خوری
نمک به مقدار کم
طرز تهیه دلمه برگ موباید
لپه و برنج رو از قبل خیس بدیم. پیازهارو نگینی خرد میکنیم و در مقداری
روغن به همراه زردچوب تفت میدیم. کمی که سبک سد و رنگش طلایی شد گوشت و رو
اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم تفتش میدیم. برنج و لپه ها رو هم نیم پز
میکنیم و به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم. فقط حواستون باشه که تا حد
زیادی پخته باشه.بعد هم سبزی رو اضافه میکنیم و اگر دوست داشتین یه قاشق رب
گوجه هم اضافه کنین. اگر زرشک دوست داشته باشین میتونین به مواد، زرشک هم
اضافه کنین و تت بدین.
نمک هم یادتون نره. مواد داخل دلمه ما آماده
است. مواد رو داخل برگها بپیچین و به پشت در قابلمه بچینید. دلمه هارو کیپ
هم بچینین و چاشنی رو روش بریزین. حواستون باشه که چاشنی خیلی کم هست، در
حدی که انتهای قابلمه رو پر کنه و در واقع دلمه ها باید با بخار چاشنی پخته
بشن. در قابلمه رو بگذارید و نیم تا یک ساعتی روی حرارت ملایم باشه تا
بپزه.
فوت وفن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره اما یک روش جدید هست، دستگاه دلمه پیچ که کار رو خیلی راحت کرده.
طعم چاشنی دلمه
چاشنی
سرکه شامل آب و سرکه و شکر و نمک هست که مقدارشون کاملا سلیقه ای هست و
میتونید اون رو ترش، شیرین یا ملس درست کنین. البته مقدار سرکه باید نصف
مقدار آب باشه که گلو رو نزنه.